logoStichting Gilde Doetinchem

STADSWANDELINGEN DOETINCHEM

  • header-foto-1.jpg
  • u9_normal.png

wandelingen 194

Op de start-pagina is aangegeven, dat er drie mogelijkheden zijn om de mooie Doetinchemse binnenstad via een wandeling beter te leren kennen.

 

Daarnaast is als vierde optie een fietsroute rondom de binnenstad aangegeven.

 

 

 

 

 WANDELING (GROEPS)RESERVERING

wandelingen 197De mogelijkheid om een rondleiding te reserveren op een datum en tijd die u zelf past is uitermate geschikt voor groepen, groot en klein. Bijvoorbeeld een personeelsvereniging, vriendenclub of andere groep geïnteresseerden.
Onder leiding van een stadsgids van Stichting Gilde Doetinchem maakt u dan een wandeling van ongeveer 1½ uur. In die tijd laat de gids u zien wat de stad te bieden heeft. Daarbij heeft de gids aandacht voor de situatie in het verleden en in het heden.
Indien uw wandeling binnen de openingstijden van het Stadsmuseum Doetinchem valt is de start doorgaans bij de schitterende maquettes aldaar.
De toegang tot het Stadsmuseum Doetinchem met de maquettes van het centrum van Doetinchem betreffende de situatie in 1830 en 1940 is bij de prijs inbegrepen. Dit geldt niet voor de andere ruimten in het museum.
De kosten bedragen € 3,50 per persoon. Kinderen tot 6 jaar (mits onder begeleiding) mogen gratis mee.

Bij grotere aantallen deelnemers worden meer groepen gevormd en wordt voor elke groep een gids ingezet.
Over de start en de duur van de wandeling, specifieke wensen en de groepsgrootte kan overleg gepleegd worden.

Voor reserveren klik hier.

ZOMERWANDELING

In de maanden juni, juli en augustus kunt u op de zaterdagen onder leiding van een gids een stadswandeling door Doetinchem maken zonder aanmelding vooraf.
Daarbij worden in beginsel ook de maquettes in het Stadsmuseum Doetinchem betrokken.
De start is bij het Stadsmuseum Doetinchem aan de Van Nispenstraat 2. Daar is dan een stadsgids aanwezig.
Het geheel duurt ongeveer 1½ uur en begint om 14:00 uur.
Zorgt u er alstublieft voor op tijd te zijn. De kosten bedragen € 3,50 per persoon. U kunt dit aan de gids afdragen. 

ZELFSTANDIGE WANDELING

Hei ei van DoetinchemDe Stichting Gilde Doetinchem heeft in samenwerking met de VVV een vouwblad samengesteld, dat voor € 2,00 verkrijgbaar is bij ondermeer de VVV Doetinchem en het Openbaar Vervoer Museum.
Met behulp van een duidelijke plattegrond en een heldere beschrijving maakt u op een tijd die u zelf past een wandeling door en langs het centrum (het eitje) van Doetinchem. Begin- en eindtijd en een eventuele pauze hebt u zo zelf in de hand.  Bezoek aan de maquettes in het museum is hierbij niet inbegrepen.

FIETSROUTE (GROEPS)RESERVERING

Evenals bij de groepsreservering van een wandeling is de fietsroute te reserveren op een datum en tijd die u zelf past, maar binnen de periode 1 april tot 1 november. Ook deze route is geschikt voor diverse groepen, zoals een personeelsvereniging, een vriendenclub of een andere groep geinteresseerden.

Onder leiding van een stadsgids van Stichting Gilde Doetinchem fietst u dan een route van ongeveer 7 kilometer. Dat duurt ongeveer anderhalf uur. In die tijd laat de gids u historische gebouwen en andere markante plekken rondom het centrum van Doetinchem zien. Op die plekken wordt even afgestapt, zodat de gids u het een en ander kan vertellen over de situatie in het verleden en in het heden.

De kosten bedragen ook € 3,50 per persoon. Bezoek aan de maquettes in het museum is hierbij niet aan de orde.

Om veiligheidsredenen mogen kinderen alleen mee onder begeleiding en onder verantwoordelijkheid van die begeleider. Om dezelfde veiligheidsredenen is de groepsgrootte beperkt. Bij grotere aantallen deelnemers worden meer groepen geformeerd en wordt voor elke groep een gids ingezet. Voor een groep wordt geen minimum aantal gehanteerd.

Over de start en de duur van de fietsroute, specifieke wensen en de groepsgrootte kan overleg worden gepleegd.

Deelnemers dienen wel zelf een fiets mee te brengen.

Voor reserveren klik hier.

FIETSROUTE ZONDER RESERVERING

Op de tweede zaterdag van de maanden juni, juli en augustus kunt u deelnemen aan de fietsroute zonder reservering vooraf.

De start is bij het Stadsmuseum Doetinchem aan de Van Nispenstraat 2. Daar is dan een stadsgids aanwezig.
Het geheel duurt ongeveer 1½ uur en begint om 14:30 uur.
Zorgt u er alstublieft voor op tijd te zijn. De kosten bedragen € 3,50 per persoon. U kunt dit aan de gids afdragen.